BEREIKBAARHEID

Op dit moment is het programma nog niet bekend van de Hollandse Waterlinies Fietstour 2022. Hieronder vind je de start-en finish-locaties van de afgelopen editie. 

Hoe kom ik er?

Woon je in de buurt van de startlocatie? Dan willen we je vragen om op de fiets te komen. Dat is niet alleen een goede warming-up, maar ook beter voor het milieu! Uiteraard is het ook mogelijk om in de buurt te parkeren. Volg hiervoor de bewegwijzering ter plaatste.TIP! We bieden een pendelservice aan voor deelnemers die ’s avonds graag weer terug naar de startplaats worden gebracht met fiets en al. Je kunt er ook voor kiezen om je auto ’s ochtends bij de finish te zetten om vervolgens met de pendelbus naar de start te gaan. Hier vind je meer informatie over de pendelservice.

STARTLOCATIE PURMEREND

Purmerend – Fort Benoorden Purmerend

De start van langste afstand, de 300 km, vindt plaats bij Fort Benoorden Purmerend. Op het voormalige verdedigingsfort draait het tegenwoordig allemaal om wijn. Het bedrijf Wijnimport J.Bart zit hier namelijk. Het bedrijf bestaat al 50 jaar en huist sinds 1981 op het fort. Het is een prachtige locatie en direct een mooi voorbeeld van een fort dat een nieuwe functie heeft gekregen. Adres: Kwadijkerweg 8 1461 DW ZuidoostbeemsterParkeren: Carpool Parking Lot – Het Eind, Salvador Allendelaan 409, Purmerend.

STARTLOCATIE ABCOUDE

Abcoude – Boutique Hotel de Witte Dame

De start van de ronde is Boutique Hotel de Witte Dame. Dit prachtige hotel is het oude treinstation van Abcoude. Het oude station van Abcoude is grondig gerenoveerd en is nu een charmante, stijlvolle en een bijzonder sympathieke verschijning.

Adres: Stationsplein 3 1391 GS Abcoude
Parkeren: P+R Abcoude, Spoorlaan, 1391 TA Abcoude

STARTLOCATIE UTRECHT

Utrecht – Fort Lunet I

Lunet I is onderdeel van de vier Lunetten op de Houtense vlakte. Dit hoger gelegen deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kon niet onder water worden gezet. Daarom werden er in de periode 1822-1828 vier kleine forten gebouwd die samen één verdedigingswerk vormen. De deelnemers van de 100 km route starten op dit prachtige fort.

Adres: Koningsweg 290 3585 LD Utrecht
Parkeren: Q-park Galgenwaard, Herculesplein 290, 3584 AA Utrecht

FINISHLOCATIE

Gorinchem – Buiten de Waterpoort

Aan de rand van het centrum van Gorinchem ligt Buiten de Waterpoort, een recreatiegebied waar regelmatig evenement worden georganiseerd zoals het Waterpoort festival. Ook wij maken gebruik van deze geweldige plek. Alle deelnemers van de 300, 200 en 100 km route finishen op zondag 20 juni op deze plek. Laten we hopen dat de zon schijnt, want het is hier goed te vertoeven!

Adres: Buiten de Waterpoort, Gorinchem
Parkeren: Buiten de Waterpoort 3, 4201 CS Gorinchem