TRANSFERINFORMATIE

Op dit moment is het programma van de Hollandse Waterlinies Fietstour 2022 nog niet bekend. Hieronder vind je de informatie van afgelopen editie. 

Bij de Hollandse Waterlinie Fietstour liggen de start en finish niet op dezelfde locatie. Dit vergt enige voorbereiding voor jou als deelnemer om na te denken hoe je op tijd aan de start komt en na de finish weer terugkomt op de startlocatie (indien nodig). Velen zullen familie en vrienden inschakelen om je op te halen of weg te brengen. De trein is daarnaast natuurlijk ook een optie en tot slot bieden we een beperkt schema aan pendelservices aan die bij te boeken zijn tijdens het inschrijfproces. Per startlocatie en traject vind je hieronder relevante informatie.

Dichtstbijzijnde stations

  • De start in Purmerend is bij Fort benoorden Purmerend dat op ca. 5-10 minuten fietsen ligt van station Purmerend Overwhere.
  • De start en finish in Abcoude is op Boutique Hotel de Witte Dame wat op ca. 5 minuten fietsen ligt van het station in Abcoude.
  • De start en finish in Utrecht is op Fort Lunet I wat op ca. 10 minuten fietsen ligt van Utrecht CS.
  • De finish in Gorinchem is op Buiten de Waterpoort dat op ca. 5 minuten fietsen ligt van het station van Gorinchem.

Startlocatie Purmerend

Vanuit Purmerend kun je de volgende trajecten fietsen:
1. Purmerend – Gorinchem 300 km
2. Purmerend – Utrecht 190 km
3. Purmerend – Abcoude 100 km

Traject 1. Purmerend – Gorinchem
Wij bieden als extra service een optioneel bij te boeken pendelservice aan voor je fiets en deelnemer. Zowel in de ochtend (voor de start) rijdt er een fietsbus vanuit Gorinchem naar Purmerend. Vertrek is om 05.00 uur. Ideaal voor deelnemers vanuit Gorinchem en omstreken. Om 21.30 uur is er een pendel terug naar Purmerend. Ideaal voor deelnemers uit Purmerend en omgeving. De kosten voor de pendelservice bedraagt € 30,- voor deelnemer inclusief fiets.

Je kunt ook per trein terugreizen maar de verbinding is niet echt ideaal: 3 x
overstappen. De trein gaat 2 x per uur en kost inclusief fietskaartje ca. € 30,- pp. Reisduur tussen de 2 en 3 uur. De finish in Gorinchem ligt op ruim 5 minuten fietsen van het station.

Traject 2. Purmerend – Utrecht
De treinreis van Utrecht – Purmerend gaat elk half uur met overstap in Zaandam. Kosten enkele reis € 12,60 en fietskaartje van € 7,50. Reistijd 1 uur en 9 minuten.

Traject 3. Purmerend – Abcoude
De treinreis Abcoude – Purmerend gaat elk half uur met overstap in Zaandam. Kosten enkele reis € 8,20 en fietskaartje € 7,50. Reistijd 58 minuten.

Startlocatie Abcoude

Vanuit Abcoude kun je de volgende trajecten fietsen:
1. Abcoude – Gorinchem 200 km
2. Abcoude – Utrecht 85 km

Traject 1. Abcoude – Gorinchem
Wij bieden als extra service een optioneel bij te boeken pendelservice aan voor je fiets en
deelnemer. In de ochtend (voor de start) rijdt er een fietsbus vanuit Gorinchem naar Abcoude. Vertrek is om 07.15 uur. Ideaal voor deelnemers vanuit Gorinchem en omstreken.
’s Avonds is er een pendel terug naar Abcoude om 18.00 uur. Ideaal voor deelnemers uit Abcoude en omgeving. De kosten voor de pendelsercie bedraagt € 25,- voor deelnemers inclusief fiets.

Het is ook mogelijk om met de trein terug te reizen. De trein gaat 2 x per uur
met een overstap in Geldermalsen en Woerden. Reistijd ca. 1 uur en 40 minuten. Kosten €15,34 en fietskaartje van € 7,50.

Traject 2 Abcoude – Utrecht
De treinreis Utrecht – Abcoude gaat elk half uur met overstap in Breukelen. Kosten € 5,50 en fietskaartje € 7,50. Reistijd 29 minuten. De finish in Utrecht ligt op ca. 10 minuten afstand van Utrecht CS.

Startlocatie Utrecht

Vanuit Utrecht kun je het volgende traject fietsen:
1. Utrecht – Gorinchem 85 km

Wij bieden als extra service een optioneel bij te boeken pendelservice aan voor deelnemer inclusief fiets. In de ochtend (voor de start) rijdt er een fietsbus vanuit Gorinchem naar Utrecht. Vertrek is om 08.15 uur. Ideaal voor deelnemers vanuit Gorinchem en omstreken. ’s Middags is er een pendel terug naar Utrecht om 16.00 uur. De kosten voor de pendelservice bedraagt € 20,- voor deelnemer incl. fiets.

De treinreis Utrecht – Abcoude gaat elk half uur met overstap in Breukelen. Kosten € 5,50 en fietskaartje € 7,50. Reistijd 29 minuten. De finish in Utrecht ligt op ca. 10 minuten afstand van Utrecht CS.