Hollandse Waterlinies Fietstour

Ontdek fietsend erfgoed van wereldformaat!

Op dit moment is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de Hollandse Waterlinies Fietstour 2022. Hieronder vind je de informatie van afgelopen editie. 

Fiets 40 of 60 km door het Hollandse Waterlinies-landschap vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht of Gorinchem! Geniet van de natuur, bezoek forten en en neem deel aan een rondleiding of bezichtiging. Vandaag ga je niet alleen fietsen, maar ga je ook ontdekken! Na de finish krijg je een mooie herinneringsmedaille uitgereikt.

De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinies vormen samen de Hollandse Waterlinies. Het is een 200 km lang groen, rustgevend landschap en telt bijna 100 forten. Tijdens de Hollandse Waterlinies Fietstour fiets je door het Hollandse Waterlinies-landschap en ontdek je de functie van het gebied in het verleden, het heden en de toekomst.

Ode aan het Landschap

Een jaar lang brengt Nederland een Ode aan het Landschap middels verhalen, activiteiten en belevenissen. Een van die bijzondere landschappen is die van de Hollandse Waterlinies. Met de Hollandse Waterlinies Fietstour vieren wij dit themajaar groots mee en brengen wij een ode aan het prachtige, gevarieerde landschap van de Hollandse Waterlinies.

SCHRIJF JE IN!

Fiets een ronde van 60 of 40 kilometer vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht of Gorinchem!

inschrijven

BEKIJK DE ROUTES

Wil jij weten hoe de routes lopen en langs welke bezienswaardigheden je fietst?

Bekijken

NIEUWSBRIEF

Blijf volledig op de hoogte van de Hollandse Waterlinies Fietstour door je aan te melden voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Bekijk hieronder de aftermovie van de Hollandse Waterlinies Fietstour!

PARTNERS VAN HET EVENEMENT