BEREIKBAARHEID

Op dit moment is het programma van de Hollandse Waterlinies Fietstour 2022 nog niet bekend. Hieronder lees je de informatie van afgelopen editie. 

Er worden op vier verschillende plaatsen langs de Hollandse Waterlinies gefietst. Er zijn namelijk rondes van 40 én 60 km vanuit Purmerend, vanuit Abcoude, vanuit Utrecht en vanuit Gorinchem. Hieronder vind je de exacte start-finishlocaties van alle vier deze rondes.

Hoe kom ik er?

Woon je in de buurt van de startlocatie? Dan willen we je vragen om op de fiets te komen. Dat is niet alleen een goede warming-up, maar ook beter voor het milieu! Uiteraard is het ook mogelijk om in de buurt te parkeren. Volg hiervoor de bewegwijzering ter plaatste.

PURMEREND

Purmerend- Fort Benoorden Purmerend

De start en finish van de ronde van Purmerend is op Fort Benoorden Purmerend. Op het voormalige verdedigingsfort draait het tegenwoordig allemaal om wijn. Het bedrijf Wijnimport J.Bart zit hier namelijk. Het bedrijf bestaat al 50 jaar en huist sinds 1981 op het fort. Het is een prachtige locatie en direct een mooi voorbeeld van een fort dat een nieuwe functie heeft gekregen.

Adres: Kwadijkerweg 8 1461 DW Zuidoostbeemster
Parkeren: Tuincentrum Overvecht, Purmerenderweg 43A, 1461 DD Zuidoostbeemster

ABCOUDE

Abcoude – Boutique Hotel de Witte Dame

De start en finish van de ronde is Boutique Hotel de Witte Dame. Dit prachtige hotel is het oude treinstation van Abcoude. Het oude station van Abcoude is grondig gerenoveerd en is nu een charmante, stijlvolle en een bijzonder sympathieke verschijning.

Adres: Stationsplein 3 1391 GS Abcoude
Parkeren: P+R Abcoude, Spoorlaan, 1391 TA Abcoude

UTRECHT

Utrecht – Fort Lunet I

Lunet I is onderdeel van de vier Lunetten op de Houtense vlakte. Dit hoger gelegen deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kon niet onder water worden gezet. Daarom werden er in de periode 1822-1828 vier kleine forten gebouwd die samen één verdedigingswerk vormen. We starten en finishen op dit mooie fort met de 40 en 60 km ronde van Utrecht.

Adres: Koningsweg 290 3585 LD Utrecht
Parkeren: Q-park Galgenwaard, Herculesplein 290, 3584 AA Utrecht

GORINCHEM

Gorinchem – Buiten de Waterpoort

Aan de rand van het centrum van Gorinchem ligt Buiten de Waterpoort, een recreatiegebied waar regelmatig evenement worden georganiseerd zoals het Waterpoort festival. Ook wij maken gebruik van deze geweldige plek. De Hollandse Waterlinies Fietstour vanuit Gorinchem start en finisht hier namelijk. Zeker met zomers weer is het hier goed vertoeven.

Adres: Buiten de Waterpoort 2, Gorinchem
Parkeren: Buiten de Waterpoort 3, 4201 CS Gorinchem